Care sunt acele lucruri esențiale de care are nevoie fetița ta?

Începem cu cel mai important articol de îmbrăcăminte: body-ul. Închidere cu capse care facilitează îmbrăcarea cu ușurință a copilului, material moale care nu provoacă iritații (100% bumbac), posibilitatea de a opta pentru mânecă lungă sau mânecă scurtă – acestea sunt doar o parte din avantajele pe care le prezintă body-urile. Este, cu siguranță, corect să afirmăm că această piesă de vestimentație a dobândit o popularitate aparte, atât în cazul ținutelor de exterior, cât și de interior. Este un articol universal pe care copilul îl poate purta în casă oricând, protejându-i scutecelul, oferindu-i de asemenea libertate de mișcare și protecție termică în zona spatelui, oricât de activ și vioi ar fi. Variantele sunt nelimitate – seturi de 3 body-uri, seturi de 5 body-uri, body cu mânecă scurtă, body fără mâneci, body tip rochiță. 

 

Salopete? Da! Cu siguranță, da! Funcționând pe același principiu ca și body-urile, acela de a oferi protecție și siguranță copilașului, salopetele sunt un articol vestimentar extrem de util. Sunt ușor de îmbrăcat, având multe capse care permit îmbrăcarea și dezbrăcarea facilă, fără efort și bătăi de cap. Copilul se poate mișca în voie, fiind protejat din cap până-n picioare de o hăinuță moale, comodă. În funcție de temperatura din casă, poți opta pentru un model mai subțire sau mai gros, căptușit pe interior. Noua colecție cuprinde multe modele de acest fel, grosuțe, plușate, cu glugă sau fără glugă.

“O zi întreagă în pijamale” era cândva un scenariu mult dorit, când zilele copiilor erau pline de activități, incluzând mersul la creșă, grădiniță sau școală, plus alte activități extracurriculare. Acum, însă, când aceste activități nu mai sunt o opțiune, iar copii sunt nevoiți să petreacă mult mai mult timp în casă decât afară, hăinuțele pentru exterior sunt înlocuite cu cele pentru interior. Pijamalele și seturile comode de pantalonași și bluzițe de casă au acaparat cererea. Optează pentru o pijama clasică, cu pantalonași lungi cu elastic în talie și bluză cu mânecă lungă, din bumbac 100%, guler și manșete elastice și sistem de închidere prin năsturei. Noile modele de imprimeuri sunt la mare căutare – lebădă, fluturași, cireșe, fundițe, inimioare, iar prețurile sunt extrem de avantajoase. La fel de avantajoase sunt seturile care conțin și șosetuțe și bavețică, cu diverse modele – veveriță, pisicuță, sau cele care conțin două body-uri și pantalonași lungi.

Papuceii de casă sunt indispensabili, întrucât nu putem întotdeauna să lăsăm copilul doar în șosetuțe. Alege o pereche de papucei cu talpă antiaderentă și material textil, moale, pe interior, cum ar fi aceștia, model puiuț, sau aceștia, cu libelule. Există și variante din denim și piele ecologică, sau doar piele ecologică, păstrând aceeași talpă antiaderentă și același design comod la purtare, ușor de încălțat și descălțat.

 

E de la sine înțeles că jucăriile nu pot lipsi din viața unui copil, dar întrebarea este: ce fel de jucării alegem? Având atât de multe opțiuni la dispoziție, este în același timp ușor să găsim jucăriile potrivite, dar și dificil, întrucât există anumite criterii care trebuie luate în considerare: vârsta copilului, materialul din care este confecționată jucăria, mărimea pieselor componente, etc.

Recomandarea noastră este să optați pentru jucării interactive ori de câte ori aveți ocazia, jucării cu care copilul poate interacționa, care să îi stimuleze gândirea. Exemplele sunt variate: un cățeluș dansator, un microfon interactiv, un tort rotativ interactiv, o măsuță cu biluțe, o girafă cântăreață, un cangur muzical sau un troler cu tăbliță de desenat și multe jocuri interactive. Având în vedere că tematica acestui blog face referire la statul în casă, în contextul nefericit al pandemiei cu care încă ne confruntăm, vă recomandăm jucării care pot ține copilul ocupat acasă cât mai mult timp. Un set de bucătărie, cu cuptor, pahare, farfurii și alte piese utile îl vor transpune pe copilul tău în pielea unui adevărat bucătar, în propria lui mini-bucătărie. La fel, o dubiță de poliție sau un set pentru stomatologi vor crea un joc de rol amuzant și constructiv, contribuind la o bună dezvoltare cognitivă.

 

 

Cât de plăcută e senzația unei păturici pufoase, moi, pe pielea umedă, după o băiță caldă? Copilașul tău merită tot confortul din lume, mai ales la ieșirea din văniță, când sensibilitatea pielii crește și resimte frigul și mai tare. Alege o păturică cu glugă, tip prosop, dintr-un material moale, care nu provoacă iritații. Modelele sunt atractive, vesele, colorate – elefant, ursuleț, bufniță. Poți opta pentru un set format dintr-o păturică moale, cocolino, și un ursuleț de pluș – albastru, roz sau bej, sau un set de patru minipaturici din țesătură vaporoasă, delicată. Imprimeurile diferă, materialul este plăcut la atingere, ideal pentru înfășat.

 

Dacă ți-a plăcut articolul nostru, te invităm să ne oferi părerea ta în secțiunea de comentarii și să descoperi și alte articole cu sfaturi utile, aici. Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *