petreceri pentru copii în aer liber

Idei de petreceri pentru copii în aer liber

Cu toții am fost cândva copii și cu siguranță ne amintim cu nostalgie fericirea pe care o simțeam fiind înconjurați de alți copii la diferite petreceri, în special când acestea erau în aer liber. Timpul frumos încă ne permite să organizăm astfel de petreceri afară, în natură, unde copii se bucură de altă libertate de mișcare decât în interiorul unei clădiri. Să nu mai menționăm că varietatea de opțiuni pe care le avem în aer liber e mult mai mare, lipsa de spațiu nefiind o constrângere atât de supărătoare ca între patru pereți.

Vom posta ulterior un articol cu idei de petreceri și pentru interior, dar în articolul de azi, ne vom focusa atenția asupra unui ghid practic dedicat părinților care vor să organizeze o petrecere de neuitat copiilor în curtea casei.

1. Primul pas: decorul

Nu subestima importanța decorului. Asigură-te că ambianța este prielnică unui astfel de eveniment, că se potrivește cu tematica, că totul este colorat și vesel. Pune ghirlande colorate, stegulețe, floricele, baloane de diferite culori și dimensiuni. Există baloane care se umflă cu heliu, sub forma unor personaje din desenele animate.

Poți alege să faci o petrecere tematică, inspirată dintr-un anume film animat, o carte pentru copii (Cinderella, Albă-ca-Zăpada, Cars, Spiderman etc.) și să umpli întregul spațiu cu obiecte care amintesc de tematica aleasă. De exemplu, dacă copilul tău este băiețel și alegi tematica ”mașinuțe”, poți confecționa mașinuțe din carton, lipești un volan din cauciuc pe fiecare, scrii numele copiilor pe ușa mașinii, etc. Mergi un pas mai departe și roagă toți invitații să vină costumați în funcție de tematică – în pirați, vrăjitori, supereroi, prinți și prințese, animăluțe, etc.

Printează un banner mare, pe care să scrii numele sărbătoritului/sărbătoritei, agață-l undeva sus, să fie vizibil. Există multe magazine care se ocupă cu confecționarea de decorațiuni din baloane, sub diverse forme.

Asigură-te că ai un colț dedicat fotografiilor de grup cu sărbătoritul/sărbătorita. Dacă bugetul îți permite, angajează un fotograf profesionist care să facă pozele, măcar o parte din ele, sau închiriază un photo booth (cabină foto). Acestea vin împreună cu diverse accesorii haioase, decoruri la alegere (ca fundal pentru fotografii), cu un fotograf care oferă asistență pe întreaga durată a închirierii, iar fotografiile sunt printate în câteva secunde. De cele mai multe ori, oaspeții se bucură enorm de prezența unei astfel de cabine foto, iar dacă oaspeții se simt bine, și organizatorii se simt bine.

  

2. Mâncarea

Dacă te-ai gândit să faci o petrecere fără gustări din belșug, mai gândește-te o dată! Din acest punct de vedere, există multe variante low-cost sau multe variante puțin mai costisitoare, depinde de preferințele și posibilitățile tale. Închiriază un candy bar sau fă tu unul: prăjiturele mici, fursecuri, gogoși, muffins, fructe coapte acoperite cu bombonele, fructe tăiate cuburi și așezate tip frigărui (de plastic!), soldăței de legume, bruschette cu diverse topping-uri. Prepară înghețată din smoothie de fructe pus în diverse forme pe băț și adu un congelator portabil, ca să poți depozita înghetața până va fi consumată.

Posibilitățile sunt atât de variante, trebuie doar să își lași imaginația să zboare și să ai în vedere un aspect crucial: copii ”mânâncă cu ochii”, așa că totul trebuie să fie colorat, ”mascat” așa încât să le ofere iluzia că și mâncarea face parte din joc. Întreabă părinții dacă copii lor au anumite alergii și ține obligatoriu cont de acestea. În caz contrar, repercusiunile pot fi grave.

Nu uita că la astfel de petreceri vor fi și adulți, fie invitați din start, fie oaspeți inopinanți, părinți care aleg să rămână să își supravegheze copilul, așa că trebuie să ai pregătită și o gustare și un cocktail pentru aceștia.

Acordă o importanță deosebită și locului dedicat mesei. Da, copii vor mânca din mână, vor ciuguli de pe masă, nerăbdători, grăbiți să se întoarcă la joacă, dar nu trebuie să sari peste etapa în care copii se vor așeza la masă pentru o mâncare mai sățioasă sau măcar pentru tort. Fie că alegi o masă propriu-zisă, dreptunghiulară sau rotundă, cu scaune, fie una joasă, unde copii să stea pe perne sau covorașe direct pe pământ, încearcă să transformi momentul într-unul vesel.

 

3. Elementul central al zilei: jocurile

De ce așteaptă copii petrecerile cu sufletul la gură? Pentru că știu că urmează o zi intensă de joacă. Oferă întocmai acest lucru: o zi intensă plină de jocuri de diferite feluri, care să le testeze creativitatea, inteligența, răbdarea, imaginația și să nu le lase loc liber pentru plictiseală.
În aer liber oportunitățile sunt, din nou, extrem de variate, iar avantajul este că nu va trebui să îți faci griji în privința murdăriei și deranjului. Organizează în special concursuri, care sunt cea mai bună modalitate de a te asigura că toți copii vor participa activ, vor socializa și vor forma prietenii. Copii vor fi împărțiți pe echipe și vor învăța să se bazeze unul pe celălalt, dezvoltându-și astfel spiritul de echipă.

Idei de concursuri:
– cursa cu oul în lingură (sau cu balonul între picioare, fără să îl spargă)
– traversarea unui pod improvizat dintr-o scândură deasupra unei piscine de mici dimensiuni
– cine pictează mai frumos și cât mai aproape de realitate după o imagine dată
– treasure hunt: găsește obiectele ascunse
– cine construiește cel mai rapid un turn din cuburi
– water pong: cine reușește să arunce mingiuța colorată direct într-un bol de aceeași culoare

Însă nu toate jocurile trebuie să fie organizate sub formă de concurs. Copii pot să se așeze în cerc pe perne, pe scaune, în corturi individuale, să își spună povești unul altuia. Pot de asemenea să stea la masă să coloreze, să decupeze diverse forme din hârtie/carton/plastic și să creeze obiecte din acestea, să spargă o pinata. Poți crea jocuri de rol, folosind diverse seturi care permit copiilor să imite diferite roluri de adult: o dubiță de poliție, o furgonetă cu bomboane, o casă de marcat, un microscop sau un set pentru bucătărie.

 
Petreceri pentru copii în aer liber. Sfaturi utile

Acestea sunt câteva idei care sperăm să te ajute să te orientezi. Organizarea unei petreceri pentru copii poate fi dificilă, într-adevăr, dacă nu știi de unde să pornești.

Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți, și că ai citit restul articolelor de pe blog-ul nostru. Dacă consideri utile aceste idei de petreceri pentru copii în aer liber, te invităm să lași un comentariu mai jos, iar dacă ai achiziționat un produs de pe site-ul nostru, te invităm să lași o recenzie.

1 thought on Petreceri pentru copii în aer liber. Sfaturi utile

  • Nicu Pirvuianuarie 11, 2022 at 4:04 pm

    Imi place modul vostru de organizare si am sa va urmaresc mereu sa iau din ideile voastre frumoase

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *