pregătiri pentru Halloween

Pregătiri pentru Halloween alături de copii. Ce poate fi mai frumos? Cei mici sunt extrem de entuziasmați de această sărbătoare, cu toate că de cele mai multe ori ei nu înțeleg ce anume sărbătorim. Este un lucru dovedit științific că, adesea, copii învață prin imitație, iar fascinația lor pentru Halloween este influențată de agitația pe care o văd în jur, de evenimentele care sunt organizate, etc.

Hocus Pocus!

Să fim onești, nici majoritatea părinților nu cunosc cu adevărat originea acestei sărbători, ci doar semnificația ei contemporană, cu caracter comercial, care este, în esență, foarte departe de adevăr. Dar aceasta este o cu totul altă discuție, pe care am abordat-o într-un articol separat. Dintre cei familiarizați cu istoria acestei sărbători, există unii care nu sunt neapărat încântați de preluarea acestei sărbători și asocierea greșită cu originea americană. Însă copii merită să se simtă bine, iar efortul nostru de a-i ajuta să se distreze cu acest prilej va fi, cu siguranță, apreciat.

Și anul acesta, datorită contextului nefericit al pandemiei, serbările de Halloween organizate la școală și alte evenimente publice nu vor fi organizate, cel mai probabil, așa că tot ce ne rămâne de făcut este să intrăm în spiritul sărbătorii într-un alt mod. Iar copii, știm bine, sunt ași ai adaptării și nu vor fi afectați de aceste schimbări dacă știi cum să pui problema și cum să oferi alternative care să îi intrige la fel de mult ca o serbare școlară.

Pentru copii, Halloween-ul este sinonim cu imaginația. Orice activitate ai avea în minte, asigură-te că va fi una care să le stârnească creativitatea, să le testeze limitele imaginației. Fie că alegi să petreceți numai cu familia, fie că ești deschis/deschisă la ideea de a organiza o mică adunare restrânsă cu doar 3-4 copii (deoarece întâlnirile cu un număr mare de persoane încă pot reprezenta un pericol), posibilitățile sunt diverse.

Îți propunem o listă de activități creative pe care să le iei în considerare:

 

1. Pregătiri pentru Halloween: mergeți la cules de dovleci

Nu există Halloween fără simbolul suprem: dovleacul sculptat. Poți construi numeroase scenarii în jurul acestui element. Mergeți împreună la cules, dacă găsești un loc în apropiere unde puteți face acest lucru. Copilul se va bucura să își poată alege dovleacul preferat înaintea altora. Va simți că participă activ, că are putere de decizie și va aștepta cu nerăbdare să ajungeți acasă și să îl sculptați. Chiar dacă mergeți la cumpărături, pentru că nu aveți de unde culege un dovleac, din mediul natural, asigură-te că îi oferi copilului aceeași posibilitate de a alege dovleacul preferat și că transformi întreaga sesiune de shopping într-o ocazie specială.

pregătiri pentru Halloween

2. Pregătiri pentru Halloween: costumați-vă

Halloween fără costume? Întrebare capcană! Bineînțeles că nu se poate! Garantăm că majoritatea copiilor așteaptă Halloween-ul doar pentru a-și etala ținutele care de care mai înfricoșătoare. Chiar și cu un buget redus se pot face miracole, cu un strop de creativitate. Nu trebuie să recurgi neapărat la ajutorul unui magazin/site specializat cu costume, dacă nu vrei să investești atât de mult. Poți improviza, în funcție de ce personaj își dorește copilul tău să fie. Îți oferim un sfat foarte important: nu îi sugera copilului să se limiteze la aceeași listă de caractere – vrăjitoare, fantomă, pirat, pisicuță. Poate că vrea să se costumeze în personajul său preferat dintr-un desen animat pe care îl urmărește cu drag, sau poate că vrea să inventeze un personaj nou.

După cum am spus mai sus, imaginația este cheia și nu vrem sub nicio formă să blocăm aceste valuri de creativitate ale copiilor, pentru că valoarea lor este inestimabilă. Dacă bugetul îți permite, angajează un fotograf profesionist care să vă facă niște poze de familie și costumați-vă cu toții cât mai înfricoșător! Vă veți bucura de aceste amintiri peste ani și ani.

 

3. Pregătiri pentru Halloween: confecționați decorațiuni de Halloween și așezați-le prin casă

Dovlecii sculptați nu sunt singurele decorațiuni posibile. Lista continuă, posibilitățile sunt nelimitate și, din nou, depinde de ce sumă de bani ai alocată și cât timp liber ai. Dacă dispui de suficient timp, poți face totul de la 0, fără să fi nevoit/ă să recurgi la cele din comerț, gata confecționate.

4. Pregătiri pentru Halloween: compuneți poezii și ghicitori cu tematica Halloween

Un alt joc de creativitate, la care suntem obișnuiți să recurgem înainte de Paști, Crăciun, Anul Nou, 1/8 martie, Ziua Copilului și așa mai departe. De ce nu și de Halloween? Va fi interesant să vezi cum gândește copilul tău, cum se raportează la această sărbătoare, cum o înțelege și ce cuvinte asociază. Pentru a face lucrurile și mai interesante, roagă-l/roag-o să scrie ghicitori sau să le compuneți împreună, după care să rugați alți membri ai familiei/ prieteni/ cunoștințe să ghicească.

 

5. Pregătiri pentru Halloween: faceți gustări

O activitate pe care o îndrăgim, 100% creativă, distractivă și gustoasă. Papilele tale o vor lua razna! Există foarte multe preparate pe care să le iei în calcul, ușor de făcut, iar copilul tău va contribui cu drag:

  • degețele de zombie, din brânză/cașcaval, cu unghii din măslină, roșie, castravete;
  • ouă umplute cu pastă de ardei roșii, decorată cu păianjeni din măsline negre;
  • fursecuri decorate sub formă de dovleci, folosind o cremă cu colorant alimentar portocaliu;
  • fursecuri sub formă de strigoi, înveliți în vată de zahăr;
  • plăcintă cu dovleac;
  • mumii din cărnăciori înveliți în aluat și copți în cuptor;
  • biluțe din cremă de brânză cu biscuiți Oreo tocați (pentru a le da culoarea neagră), puse la congelator și învelite în ciocolată neagră topită/ciocolată albă topită/ciocolată cu colorant alimentar, etc;
  • brioșe cu ciocolată neagră, pe care le poți orna absolut cum dorești (poți face o gaură în capac, să injectezi jeleu roșu sau o cremă de brânză colorată cu roșu și să așezi viermișori gumați sau alte jeleuri). Există în comerț colorant alimentar de diferite culori, de care te poți folosi ca să faci brioșe mov, verzi, negre, roșii, portocalii.
  • pentru că este nevoie și de o mâncare mai sățioasă, o supă și un fel de bază, îți propunem o supă cremă de roșii/de morcovi/de mazăre, un piure din cartofi dulci/cartofi violeți/mazăre verde/broccoli, aripioare/ciocănele în sos BBQ, toate având culorile specifice Halloween-ului. Îți va fi ușor să îți convingi copilul să consume o masă cu drag, dacă i se va părea un lucru interesant, palpitant și unic.

 

pregătiri pentru Halloween

 

Pregătiri pentru Halloween? Nimic mai distractiv!

Te-am convins? Urmează sfaturile noastre și creează un prilej de distracție și voie bună pentru familia ta. Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu ezita să citești și restul articolelor de pe blog, unde abordăm întotdeauna teme de interes pentru cititorii noștri. De asemenea, asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *