Oboseala dupa nastere

Sunteti epuizata din cauza acestor treziri nocturne fara sfarsit si va intrebati cand bebelusul nu se va mai trezi in toiul noptii?
Daca manualul de instructiuni perfect nu exista, aceste cateva sfaturi v-ar putea fii de folos.

1. Punctele de referinta sunt esentiale

Pentru a avea un somn odihnitor toata noaptea, bebelusul dvs are nevoie sa invete sa faca diferenta intre noapte si zi. El se trezeste cand ii este foame, oricare ar fi ora. Unii bebelusi vor face rapid aceasta diferenta, alti vor avea nevoie de mai mult timp. Depinde de dvs, de rutina pe care o aplicati. Bebelusul trebuie sa realizeze faptul ca ziua este asociata cu lumina si zgomotul, iar noaptea face loc linistii.

2. Atentie la `micro-treziri`

Catre sfarsitul primei luni, bebelusul dvs incepe sa prelungeasca durata somului si poate sa doarma 6 ore incontinuu. Specialistii estimeaza ca dureaza intre 3 si 6 luni pentru ca un nou nascut sa isi instaleze ritmul propriu si sa poata dormi 8-9 ore pe noapte. Fiecare sfarsit de ciclu (la fiecare 2 ore) vine insotit de aceste `micro-treziri` care dureaza intre 1-10 minute, timp in care nou-nascutul
va plange. Sfatul specialistului este sa nu interveniti, deoarece acesta se va obisnui sa apeleze la dvs in loc sa adorma inapoi singur.

3. Nimic nu bate ritualurile bune

Pentru a incepe o noapte fara dificultate, bebelusul dvs are nevoie de ritualuri care sa il asigure si sa il faca sa inteleaga ca este timpul sa doarma. Depinde de imaginatia fiecaruia si de ritualul pe care va trebui sa il aplicati in fiecare seara: o imbratisare, un cantec de leagan.
Aveți grija sa nu va prindeti în propria capcana instituind ritualuri excesiv de restrictive. Daca bebelusul dvs adoarme in bratele dvs, acesta va avea nevoie de dvs cand se va trezi.
Imbratisari, masaj, baie inainte de somn … Intre mama si prietenele dvs, fiecare va va oferi cel mai bun sfat pentru ca nou nascutul sa adoarma fara dificultati. Nu exista o reteta magica, toate momentele impreuna cu bebelusul dvs sunt benefice. Ce conteaza cu adevarat este calitatea momentului de
sensibilitate si implicare.

“Copilaria este lumea miracolului si a magiei : este ca si cum creatia ar rasari trandafirie din noapte, totul fiind proaspat si uimitor. Copilaria se termina in momentul in care lucrurile inceteaza sa mai fie uluitoare. Atunci cand lumea iti da senzatia de “déjà vu”, cand esti rodat de existenta, devii adult.” – Eugen Ionescu

4. Respectarea regulilor de culcare
Culcati bebelusul dvs pe spate, niciodata pe burta.
Temperatura camerei trebuie sa fie aproximativ 20°C. Nu ii dati o perna incomoda, nici o plapumioara care poate sa ii fie prea grea si nu instalati o protectie de pat prea groasa. Evitati pe cat posibil
`atacul jucariilor de plus` langa acesta.

5. `Co-sleeping`? De evitat
Cu oboseala din primele saptamani, aveti obiceiul sa adormiti cu bebelusul in patul dvs. Este tentant, dar medicii recomanda sa evitati acest lucru, pe cat posibil. In schimb, nimic nu va impiedica sa atasati patutul acestuia langa patul dvs pentru a fi mai practic in unele momente (daca alaptati, de exemplu). Acesta va fi langa dvs, dar in propriul lui spatiu.

Interested? You can buy them all here:

Papucei Felix
45 lei
-35% Nou
-40%
Papucei sport Cristian
39 lei
-48%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *